Βιογραφικό

Ποιός λέει πως δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου; Σίγουρα η αγορά εργασίας δεν είναι ιδανική αυτή τη στιγμή αλλά δε πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Η απογοήτευση δε θα βοηθήσει σε κάτι. Όποια κι αν είναι η ειδικότητά σου, από τεχνικά επαγγέλματα, μέχρι πωλήσεις ή θέσεις που απαιτούν τίτλους σπουδών και άλλες δεξιότητες, ένα καλό βιογραφικό μπορεί να σου δώσει το προβάδισμα.

Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης εργασίας, τότε μάλλον χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό σημείωμα. Αν πάλι έχεις δημιουργήσει, ίσως χρειάζεται να το ξανακοιτάξεις, γιατί μπορεί να μην το έχεις δομήσει σωστά, με αποτέλεσμα να φαίνεται κάπως ανοργάνωτο.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε το The Ladders, ο μέσος recruiter κοιτάει ένα βιογραφικό κατά μέσο όρο 6 δευτερόλεπτα, ίσως θα έπρεπε να τον διευκολύνουμε παραδίδοντας ένα βιογραφικό σημείωμα προσεγμένο, με όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει, προωθώντας παράλληλα τον επαγγελματισμό μας.

Η παρουσίασή του πρέπει να είναι ξεκάθαρη και προσεγμένη, δηλ. με λογική δομή, ευανάγνωστο κι ευνόητο κείμενο, και όχι «παραφορτωμένο». Να είναι ενημερωτικό, αλλά ταυτόχρονα συνοπτικό (όχι φλύαρο). Να είναι ακριβές ως προς το περιεχόμενο του και να έχει σωστή ορθογραφία, γραμματική και σύνταξη. Για παράδειγμα, εαν αναφέρετε ότι «προσέχετε τις λεπτομέρειες», τότε καλά θα κάνετε να φροντίσετε ώστε να μην έχει κανένα ορθογραφικό ή/και γραμματικό λάθος!

Το βιογραφικό σημείωμα Europass είναι ένας από τους πιο γνωστούς μορφότυπους βιογραφικού σημειώματος στην Ευρώπη. Είναι εύκολος στη χρήση του και γνωστός σε εργοδότες και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσεις το προφίλ σου Europass και στη συνέχεια να το εμπλουτίσεις με στοιχεία για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και τις δεξιότητές σου. Αφότου ολοκληρώσεις το προφίλ σου, μπορείς να δημιουργήσεις όσα βιογραφικά θέλεις μόνο με μερικά κλικ. Απλά διάλεξε τις πληροφορίες που θέλεις να συμπεριλάβεις, την παρουσίαση που προτιμάς και το Europass θα κάνει τα υπόλοιπα.

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το δικό του ξεχωριστό βιογραφικό.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως συνήθως παίρνεις ένα έτοιμο βιογραφικό από κάποιον φίλο σου, αλλάζεις τις πληροφορίες του με τις δικές σου και παρουσιάζεις στην εκατοστέ επιχείριση ένα ακόμα ασπρόμαυρο βιογραφικό το οποίο δεν παρουσιάζει επαγγελματικότητα.
Αν θέλεις να παρουσιάσεις ένα επαγγελματικό βιογραφικό το οποίο είναι κατάλληλο για κάθε επιχείριση ξεχωριστά και θέλεις να το κάνεις γρήγορα και χωρίς κόστος, τότε η παρακάτω λίστα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τη δημιουργία online βιογραφικών θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

-Προσαρμοσμένα βιογραφικά σημειώματα συνταγμένα από το μηδέν. -Γρήγορο χρόνο παράδοσης -100% διασφάλιση ικανοποίησης αποτελέσματος -Προαιρετική επιλογή Γραφιστικών προτύπων από shop -Πλήρως επεξεργάσιμα αρχεία σε μορφή MS Word & PDF

Scroll Up