Βιογραφικό σημείωμα europass

Με λίγα κλικ μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε 10δες υπηρεσίες από διαφορετικούς φορείς με ασφάλεια. Μεγάλο μέρος του Δημόσιου τομέα χωράει πλέον στην οθόνη του υπολογιστή μας! Με ένα κλικ επισκεπτόμαστε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ, TAXISNET, TAMEIA, υπηρεσίες του gov.gr αλλά και πολλές ακόμα υπηρεσίες που μπορούμε να κάνουμε εύκολα από την άνεση του σπιτιού μας.

Το jobgr εμπλουτίζει συνέχεια τις υπηρεσίες του ώστε να μπορεί να είναι κοντά σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας.

Το ευρωπαϊκό κοινό υπόδειγμα βιογραφικού σημειώματος, το οποίο ζητήθηκε σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ ,  εγκρίθηκε στη Λισσαβόνα στις 11 Απριλίου 1997 .

Το 2007 ύστερα από μερικά χρόνια εφαρμογής με περιορισμένο πεδίο, αναπτύχθηκε σε ένα πιο πλήρες μέσο όπου φτάσαμε σήμερα πλέον , στο πλαίσιο των νέων δημοσιονομικών προοπτικών,  να έχει τεθεί σε ισχύ μια νέα γενιά προγραμμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης .

Το ευρωπαϊκό ΒΣ προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρουσιάζουν με σαφή και κατανοητό τρόπο πληροφορίες  για το σύνολο των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων τους . Ωστόσο η σύνταξη ενός βιογραφικού σε μη μητρική γλώσσα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση .

Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες πληροφορίες για το πώς ένα Ευρωπαϊκό  Βιογραφικό Σημείωμα μπορεί να  έχει σαφές  προβάδισμα αν :

Το βιογραφικό μας  σημείωμα καλό είναι  να μην ξεπερνάει στο σύνολο την μία σελίδα  , να έχει συνταχθεί με σωστές και επαγγελματικές φράσεις ,  ανάλογα την γλώσσα που απευθύνεστε , εστιάζοντας επίσης τόσο η γραμματική όσο και η ορθογραφία να είναι σε άριστα επίπεδα .

Δεδομένου ότι ο μέσος  υποψήφιος εργοδότης δεν μελετάει το εκάστοτε Βιογραφικό παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα έως το ανώτερο 2 λεπτά  , οφείλουμε να είμαστε σύντομοι , ειλικρινής , σαφής και με τόσες όσες  πληροφορίες  ,  σχετικά με την θέση για την οποία ενδιαφερόμαστε ,  χρειαζόμαστε προκειμένου να επιτύχουμε , αρχικά , μια συνέντευξη .

Αν παρουσιάσετε το βιογραφικό σας σε έντυπη μορφή , η εκτύπωση να είναι σε υψηλή ποιότητα , ήπια γραμματοσειρά , ιδανική μεγέθους 11 ή 12 , αποφεύγοντας σχέδια και χρώματα που ίσως τραβήξουν την προσοχή από την ουσία του θέματος  .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνταξη για  Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα  Δείτε ΕΔΩ

Scroll Up