Ηλεκτρονικά Παράβολα

Το ηλεκτρονικό παράβολο (e-Παράβολο) είναι μια νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την έκδοση και χρήση παράβολων υπέρ δημοσίου, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους Φορείς του. Βασικός σκοπός του ηλεκτρονικού παράβολου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση μετακινήσεων και της γραφειοκρατίας έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να προμηθεύεται το παράβολό που χρειάζεται μόνος του, με απλές διαδικασίες μέσω του προσωπικού του υπολογιστή, από το γραφείο ή το σπίτι. Το e-παράβολο είναι μια εφαρμογή έκδοσης παράβολων μέσω Διαδικτύου τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλα τα έντυπα παράβολα που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Θα προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες.
Δημιουργία e-παραβόλου:Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και έκδοση «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου.
Πληρωμή e-παραβόλου:Με χρήση του «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου, η πληρωμή γίνεται στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ ή με την χρήση πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.
Κατάθεση e-παραβόλου στον Φορέα: Κατάθεση -χρησιμοποίηση του e-παραβόλου στον Φορέα για τον οποίο το έχετε εκδώσει.

Παράβολο μπορείτε να εκδώσετε και ως μη πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet.

Δεν μπορείτε όμως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του, να το αναζητήσετε, να το επανεμφανίσετε, να το επανεκτυπώσετε ή να κάνετε μεταβολή του πεδίου ΙΒΑΝ, διότι απαιτείται η χρήση κωδικών TAXISnet.Εάν θελήσετε να κάνετε μία από τις παραπάνω ενέργειες θα πρέπει να πιστοποιηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr (επιλογή «Εγγραφή Νέου Χρήστη») και στη συνέχεια να εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-Παράβολο.
Η συμπλήρωσή του κωδικού Λογαριασμού τράπεζας (IBAN), είναι αναγκαία σε περίπτωση που προκύψει επιστροφή χρημάτων. Στην περίπτωση που ο IBAN δεν έχει δηλωθεί κατά την έκδοση του e-παράβολου, μπορείτε να τον συμπληρώστε εκ των υστέρων, πριν το «Αίτημα επιστροφής Χρημάτων».
ΑΚΎΡΩΣΗ ΠΑΡΑΒΌΛΟΥ: Δεν υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης e-παράβολου.

Το μη πληρωμένο παράβολο ακυρώνεται αυτόματα μετά την καταληκτική του ημερομηνία ενώ για το πληρωμένο e-παράβολο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να γίνει «Αίτημα Επιστροφής Χρημάτων» μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή “e-Παράβολο”

.

Κάντε την πληρωμή με την κάρτα σας  Κάντε την πληρωμή σας με paypal  
Η κάνε κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς
Eπωνυμία δικαιούχου  UslugaGR M.IKE , Iban: GR73 0172  2150 0052 1509 1213 987

  • Κοινοποιείστε αυτή τη δημοσίευση
Scroll Up